ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΥΣΙΑΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

Σύνδρομο περιόδουΠολλές  νεαρές γυναίκες εμφανίζουν έντονα σωματικά συμπτώματα και έντονες αλλαγές διάθεσης πριν την περίοδο. Για κάποιες τα συμπτώματα μπορεί να ξεκινούν στο μέσο του κύκλου.

Το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο χαρακτηρίζεται από κόπωση, ευαίσθητο στήθος, κατακράτηση υγρών, αίσθημα φουσκώματος, διαταραχή στη λειτουργία του εντέρου, κράμπες στην κοιλιά, μικρή αύξηση στο βάρος, αλλά και αλλαγές στη διάθεση, δυσθυμία, άγχος, θυμό, κατάθλιψη, έλλειψη διάθεσης.

Οι γυναίκες με έντονα προεμμηνορυσιακά συμπτώματα είναι πιο ευαίσθητες στη δράση των ορμονών στον εγκέφαλο ή μεταβολίζουν τις ορμόνες διαφορετικά.

 
Θεραπεία

Μικρές αλλαγές στη διατροφή και ήπια άσκηση μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων. Προσέξτε την κατανάλωση του καφέ και του αλκόολ τις ημέρες πριν την περίοδο σας. Προτιμήστε δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, πρωτεϊνη και φυτικές ίνες, ασβέστιο καθώς και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Η συχνή άσκηση βοηθά επίσης στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων.


Οι παραπάνω πληροφορίες αφορούν γενικά στην/ον ασθενή με διαταραχές του αναπαραγωγικού συστήματος με βάση την υπάρχουσα ιατρική γνώση. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται εξατομίκευση σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μιλήστε με τον ιατρό σας.

error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!