ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ

ινσουλίνηΣύγχρονες μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη της χρήσης ινσουλίνης αρκετά νωρίς ή και ακόμα και στην έναρξη της πορείας του ΣΔ. Επίσης ινσουλίνη θα χρειαστεί και σε περίπτωση αποτυχίας ελέγχου με τα αντιδιαβητικά δισκία ή σε περιπτώσεις που η χρήση τους αντενδείκνυται.Η χορήγηση της ινσουλίνης γίνεται υποδόρια. Ο τύπος ινσουλίνης, η δόση και η συχνότητα χορήγησης εξαρτώνται αποκλειστικά από τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς.


Για το λόγο αυτό, το σχήμα της ινσουλινοθεραπείας είναι απόλυτα εξατομικευμένο.

Στον ΣΔ τύπου 1 και, το πιθανότερο, και στον τύπο 2 (μετά από 10-15 χρόνια), οι δυνατότητες του παγκρέατος θα εξαντληθούν και θα χρειαστεί χορήγηση ινσουλίνης. Πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα ινσουλίνης έχουν αναπτυχθεί, με διαφορές στην ταχύτητα απορρόφησης και το χρόνο δράσης της. Με αυτόν τον τρόπο  μπορούμε να σχεδιάσουμε διάφορα θεραπευτικά σχήματα ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών.


Οι παραπάνω πληροφορίες αφορούν γενικά στην/ον ασθενή με διαβήτη με βάση την υπάρχουσα ιατρική γνώση. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται εξατομίκευση σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μιλήστε με τον ιατρό σας.

error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!