ΘΥΡΟΕΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

θυρεοειδής καλοκαίριΤο καλοκαίρι θα πρέπει να προσέχετε τα εξής:

Η θυροξίνη είναι ευαίσθητη στις  υψηλές θερμοκρασίες. Aν υπάρχει ο φόβος ότι τα φάρμακα σας έχουν μείνει σε υψηλή θερμοκρασία έστω και για λίγο, θα πρέπει να αντικατασταθούν. Μη βάζετε τα φάρμακα στο αυτοκίνητο ή χώρους όπου μπορεί να αναπτυχθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Αν έχετε υπερθυρεοειδισμό ίσως χρειαστεί αύξηση της δόσης αντιθυρεοειδικών ενώ θα πρέπει να προσέχετε το ιώδιο γιατί ακόμα και μικρή αύξηση στην πρόσληψή του μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση. Το καλοκαίρι αποφύγετε την καθημερινή λήψη θαλασσινών και ψαριών. Δε χρειάζεται να αποφεύγετε τη θάλασσα, εκτός αν το ζητήσει ο γιατρός σας.

Αν έχετε υποθυρεοειδισμό ίσως χρειαστεί μείωση της δόσης θυροξίνης που παίρνετε.

Το καλοκαίρι-άνοιξη είναι πιο συχνές οι θυρεοειδίτιδες που οφείλονται κυρίως σε ιογενείς λοιμώξεις που παρουσιάζουν έξαρση το καλοκαίρι. Οι θυρεοειδίτιδες αυτές μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο στο θυρεοειδή.

 

Οι παραπάνω πληροφορίες αφορούν γενικά στον ασθενή με παθήσεις θυρεοειδούς με βάση την υπάρχουσα ιατρική γνώση. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται εξατομίκευση σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μιλήστε με τον ιατρό σας.

error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!